Головна » Архів матеріалів

   6 січня 2013 р., у неділю перед Різдвом Христовим,  протоієрей Олександр очолив Божественну літургію та Вечірню  у  храмі святих апостолів Петра і Павла та виголосив святкову  проповідь.

   Після завершення літургії згідно уставу була звершена Вечірня  Різдва Христового з читанням паремій, Апостола та Євангелі ... Читати далі »

Просмотров: 546 | Добавил: apostol | Дата: 07.01.2013

У людей завжди безліч запитань до священика. У цьому переконують збірники відповідей різних отців, що постійно видаються. Про це свідчить кількість православних сайтів з розділом «запитання до священика». Складно собі уявити, наприклад, розділ «запитання до пожежника» або «запитання до військового».
Мабуть, популярність «запитання до священика» можна ... Читати далі »

Просмотров: 461 | Добавил: apostol | Дата: 28.12.2012

 19 грудня 2012 року, Свята Православна Церква вшановує пам'ять святого Миколая -чудотворця., архієпископа Мир Лікійських.

Народився Миколай у Малій Азії в місті Патарі у ІІІ столітті до Різдва Христового у заможній та побожній родині. З дитинства не цурався знедолених та скривджених, а ставши дорослим, обрав священицьку путь.  З часом він стає архієпископом у місті Міри у Лікії.

Отримавши після смерті  батьків спадок, він роздав його бідним та нужденним. Саме тому ще за ... Читати далі »

Просмотров: 571 | Добавил: apostol | Дата: 20.12.2012

  17 грудня  Православна Церква вшановує  одну із п’яти жінок, удостоєних титулу великомучениці- святу Варвару.

Жила вона у фінікійському місті Іліополі в III–IV ст. Рано залишилася без матері, і її батько, вельможа-язичник Діоскор сам виховував доньку. Він збудував для неї особливий дім-вежу, щоб ніхто з простих людей не міг спілк ... Читати далі »

Просмотров: 491 | Добавил: apostol | Дата: 17.12.2012

    14 грудня Православна Церква відзначає день пам’яті святого праведного Філарета Милостивого. Цей день також є  днем тезоіменитства Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. З цієї нагоди, щоб привітати та розділити радість свята у спільному богослужінні до столиці прибули архієреї Київського Патріархату.   

   13 грудня 2012 р. Патріарх Київський Філарет звершив у Володимирському кафе ... Читати далі »

Просмотров: 413 | Добавил: apostol | Дата: 14.12.2012

7 грудня (24 листопада ст. ст.) - день святої Великомучениці Катерини. В «Житії святих» описано подвиг цієї християнки. Походила Катерина з багатого роду і жила з батьками в Олександрії в часи правління імператора Максиміліана. Дівчина була високоосвіченою, вивчала медицину, знала декілька іноземних мов. Окрім того, у тогочасних джерелах описано і надзвичайну вроду Катерини. Отож, коли вона досягла повноліття, батьки почали шукати їй нареченого. Але Катерина їм противилася, називаючи все нові і нові причини, щоб не виходити заміж. Врешті вона висунула умову, що вийде заміж тільки тоді, коли її обранець буде рівним їй у благородстві, багатстві, красі та мудрості. 
   Довго шукали батьки нареченого для неї і нарешті звернулися до пустельника. Стар ... Читати далі »
Просмотров: 453 | Добавил: apostol | Дата: 08.12.2012

 Святий апостол і євангеліст Матфей, був одним з найближчих учнів Ісуса Христа і належить до собору дванадцяти апостолів ( Мк. 3, 18; Лк. 6, 45; Діян. 1, 13), його називали також Левієм ( Мк. 2, 14: Лк. 5, 27), брат апостла Якова Алфеєва ( Мк. 2, 14). Був митарем, тобто збирачем податків для Риму, бо євреї знаходились під владою Римської імперії. Він жив у галилейському місті Капернаумі. Матфей, почувши голос Ісуса Христа: « Йди за Мною» ( Мф.9, 9), залишив свою посаду і пішов за Спасителем. Христос і Його ученики не відкинули запрошення Матфея і відвідали його дім, де розділили трапезу з друзями та знайомими митаря – такими ... Читати далі »

Просмотров: 502 | Добавил: apostol | Дата: 29.11.2012

У зв’язку з розповсюдженням у ЗМІ чуток про те, що 21 грудня 2012 р. станеться кінець світу, через що в суспільстві нагнітаються панічні настрої, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет дав коментар для «Церква.info», в якому розвіює безпідставні побоювання та закликає не довіряти фальшивим пророцтвам.

– Зі Священного Писання та Передання Церкви ми знаємо твердо, що кінець світу обов’язково буде, і настане він під час другого пришестя Христового і Страшного Суду. Тоді всі помер ... Читати далі »

Просмотров: 448 | Добавил: apostol | Дата: 24.11.2012

ДОРОГІ У ХРИСТІ БРАТИ І СЕСТРИ!!!!
 Вашій увазі пропонується проект, дякуючи якому відкривається можливість знайомства з історією і сьогоденням, а також з діяльністю Української Православної Церкви Київського Патріархату в місті Кам"янець-Подільську через інформаційну мережу Internet.
Просмотров: 501 | Добавил: apostol | Дата: 23.11.2012

« 1 2 ... 5 6 7
КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ
НАШІ ДРУЗІ
ГАЛЕРЕЯ
КОНТАКТИ
ТЕЛЕФОН: (03849)22434 Email: apostol-12@ukr.net
АДРЕСА
302301 м. Кам"янець-Подільський
вул.Татарська,9
Location in google Maps