Молитва й піст – дві наймогутніші зброї у духовній боротьбі. Їх уміле застосування призводить до чималих позитивних результатів (відбуваються зцілення від хвороб, припиняються біди, нещастя, перестає випивати близька людина, втихомирюються пристрасті, відкриваються довгоочікувані відповіді на запитання і т.п.). «Піст, супроводжений молитвою, є великий дар, даний людству, і він дбайливо зберігається тими, хто хоч раз його скуштував» (Тит Колліандер, «Вузький шлях»).
     Адже сила духовна більша навіть за атомну! Безсумнівно, для її акумулювання та розумного застосування необхідні молитва з постом. Ісус Христос наголошував на їх рівноцінності: «Це кодло (злих духів – Д.С.) нічим не може вийти, тільки молитвою та постом» (Мар. 9:29).

     Зразки молитов – результат духовного досвіду багатьох подвижників, теологів, який кожному близький і необхідний. Історія людства дала приклади найщиріших молитов, а значить, особливо сильних. Читаючи ці молитви, ми «розігріваємо» власні серця, наповнюючи їх світлом людей святих, а згодом можемо молитися своїми словами, не покидаючи і зразки духовних подвижників, що через свої молитви стали нам рідними і друзями навіть, якщо й відійшли до Вічності. Адже рідко коли «винаходимо велосипед», а простуємо стежками, вже приготовленими кимось і перевіреними часом та особистим і спільнотним досвідом.

     Молитва – ключ до пізнання і відкриття таємниць («Якщо молишся істинно, то багато чого пізнаєш, і Ангели прилинуть до тебе, як до Даниїла, й просвітять тебе істиною та знанням, що і чому відбувається», Преп. Ніл Синайський «Слово про молитву»). Як бачимо, молитва – це скарб, доступний кожному, при його бажанні і волі, яка твориться здебільшого в  тиші і може супроводжуватись даром сліз... Час, виділений на молитву, винагороджує благами кожного, хто насправді є завжди голодний, спраглий і голий… Тобто цей час – особливо благословенний (« … ми ніколи не молимось даремно, бо Бог не може відмовити в любові тому, хто Його просить», Мішель Кауст «Час для Бога»).

КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ
НАШІ ДРУЗІ
ГАЛЕРЕЯ
КОНТАКТИ
ТЕЛЕФОН: (03849)22434 Email: apostol-12@ukr.net
АДРЕСА
302301 м. Кам"янець-Подільський
вул.Татарська,9
Location in google Maps