Головна » Архів матеріалів
   У 2- неділю після Пасхи, 12 травня 2013 року, Православна церква вшановує пам'ять святого апостола Фоми.                                                                                                                                                                                                В цей день згадується явлення Воскреслого Христа апостолам, в тому числі і Фомі, який торкнувшись ран Господа, переконався у Його Вос ... Читати далі »
Просмотров: 419 | Добавил: apostol | Дата: 13.05.2013

У ніч 5 травня настоятель храму протоієрей Олександр Цісар звершив святкову Великодню Божествену літургію.

Під час Богослужіння, згідно церковного уставу, духовенство разом з церковним хором  виконували особливі стихири, що прославляють Воскресіння Христове і Його перемогу над смертю.

Богослужіння завершилося освяченням артосів (спеціальних пасхальних хлібів,які знаходяться біля вівтаря у храмі впродовж Світлого тижня, а у Світлу суботу роздаються вірним) та пасхальних приношен ... Читати далі »

Просмотров: 409 | Добавил: apostol | Дата: 06.05.2013

    4 травня 2013 року, розпочалося Богослужіння Великої суботи,очолене настоятелем храму протоієреєм Олександром Цісаром, присвячене спомину про перебування Ісуса Христа в гробі та про воскресіння Спасителя. 

... Читати далі »

Просмотров: 410 | Добавил: apostol | Дата: 04.05.2013

 У Велику (Страстну) п'ятницю, 3 травня, керуючий Хмельницькою єпархією митрополит Антоній у співвслужінні духовенства храму на чолі з настоятелем протоієреєм Олександром Цісарем, благочинним Кам’янець-Подільського району, відслужили Царські часи та звершили чин виносу Плащаниці (іконографічне зображення покладання тіла померлого Спасителя у гріб).

Виконуючи тропар "Благообразний Иосиф, з древа знявши пречисте Тіло Твоє...", священослужителі урочисто винесли для поклоніння Плащаницю (іконографічне зображення покладання тіла померлого Спасителя у гріб) з вівтаря на середину храму.

... Читати далі »

Просмотров: 472 | Добавил: apostol | Дата: 04.05.2013

2 травня 2013 року, у Великий четвер, протоієрей Олександр Цісар звершив Божественну літургію святителя Василія Великого. Богослужіння у цей день присвячене споминам про омовіння Ісусом Христом ніг ученикам,Тайну вечерю, молитву Ісуса Христа в саду Гефсиманському і зраду Його Іудою. ... Читати далі »
Просмотров: 380 | Добавил: apostol | Дата: 03.05.2013

   28 квітня 2013 року, у шосту неділю Великого посту Православна церква вшановує велике двунадесяте свято - Вхід Господній у Єрусалим, яке ще називають Вербною неділею.
Настоятель Петропавлівського храму, протоієрей Олександр Цісар очолив Божественну літургію свт. Іоана Золотоустого. 
На богослужінні духовенство разом із церковним хором та прихожанами співали стихир "Сьогодні благодать Святого Духа нас зібрала”..
За Божественною літургією до Святих Христових Таїн приступила велика кількість віруючих.
Після прочитання Євангелія священик виголосив повчальну проповідь, благословив і освятив вербу та привітав парафіян із святом, закликав вірян у дні страсної седмиці перебувати у суворому пості та молитві.
   Цього ж дня, протоієрей Олександр Цісар відслужив Велику вечірню з читанням Акафіста до Страстей Христових
   Напередодні, 27 квітня, у су ... Читати далі »
Просмотров: 362 | Добавил: apostol | Дата: 29.04.2013

21 квітня 2013 року, у п'яту неділю Великого посту, протоієрей Олександр Цісар звершив богослужіння та молебен в пам'ять преподобної Марії Єгипетської, яка є взірцем справжнього покаяння для віруючих.

Священику співслужили духовенство храму та церковний хор.

Після ... Читати далі »

Просмотров: 371 | Добавил: apostol | Дата: 22.04.2013

19 квітня 2013 року, Православна Церква святкує Похвалу Пресвятої Богородиці і возносить молитви вшановуючи Царицю Небесну.

Богослужіння  у це свято здійснюється для зміцнення у віруючих надії на небесне заступництво Божої Матері, та ознаменовує підготовку душ вірних до головного християнського свята – Великодня.

... Читати далі »

Просмотров: 397 | Добавил: apostol | Дата: 20.04.2013

17 квітня 2013 року, протоієрей Олександр Цісар у співслужінні духовенства храму звершив утреню з читанням житія преподобної Марії Єгипетської і Великого покаянного канону Преподобного Андрія Критського, що відкриває усю глибину покаяння.

Церковний хор виконував Божественні піснепіви за особливим уставом Великого посту.

... Читати далі »

Просмотров: 374 | Добавил: apostol | Дата: 18.04.2013

14 квітня, в храмі відбулося Богослужіння на честь святого Іоана Ліствичника, який написав духовний твір «Ліствиця раю». У своєму творі преподобний Іоан відобразив сходинки( ліствиці)добрих справ та діянь, які ведуть людей до Престолу Божого.

Таких сходинок Іоан Ліствичник зобразив 30, кількість відповідає рокам земного життя Господа нашого і Спасителя Ісуса Христа.
... Читати далі »
Просмотров: 388 | Добавил: apostol | Дата: 15.04.2013

« 1 2 3 4 5 6 7 »
КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ
НАШІ ДРУЗІ
ГАЛЕРЕЯ
КОНТАКТИ
ТЕЛЕФОН: (03849)22434 Email: apostol-12@ukr.net
АДРЕСА
302301 м. Кам"янець-Подільський
вул.Татарська,9
Location in google Maps