Головна » Архів матеріалів

  7квітня 2013 року, у третю, Хретопоклону неділю Великого посту Православна Церква відзначає одне з двунадесятих свят-Благовіщення Пресвятої Богородиці.

... Читати далі »

Просмотров: 441 | Добавил: apostol | Дата: 09.04.2013

      31 березня, православна Церква вшановує пам’ять святителя Григорія Палами, архієпископа Фессалонікійського та собор усіх преподобних отців Києво-Печерських. 
   Сьогодні, у другу неділю Великого посту, протоієрей Олександр Цісар, настоятель храму, очолив Божествену літургію святителя Василія Великого та відслужив молебень до преподобних Антонія і Феодосія та всіх преподобних отців Печерських.
Йому співслужило духовенство храму. Церковний хор виконував Божественні пісноспіви.
Під час вечірнього богослужіння протоієрей Олександр разом із духовенством храму читав акафіст Святій Варварі, після якого присутн івіряни мали змогу преклонитися до святих мощів великомучениці Варвари.
Просмотров: 406 | Добавил: apostol | Дата: 31.03.2013

    23 березня,у неділю першої седмиці Великого посту настоятель храму протоієрей Олександр очолив Божественну Літургію та звершив згідно церковного Уставу особливий чин– чин Торжества Православ’я, під час якого урочисто був проспіваний «Символ віри» , виголошення «Вічної пам’яті» усім захисникам Православ’я, проголошення «Многоліття» усім Предстоятелям Православних Церков, митрополитам, архієпископам та єпископам, усьому священичому та дияконському чину, ченцям і всім православним християнам та піднесення молитвослов’я за Церкву.
Звертаючись до вірян із повчальним словом, священик розповів про історію та значення свята. 
Після урочистостей привітав усіх зі святом Торжества Православ’я і першою неділею Великого посту.
Просмотров: 407 | Добавил: apostol | Дата: 23.03.2013

              9 березня,  в поминальну суботу  протоієрей Олександр відслужив особливу заупокійну Божествену літургію та чин панахиди, на якій усі присутні молились за упокій своїх рідних і близьких, особливо за тих покійних, які в силу яких-небудь виняткових обставин своєї смерті не удостоїлися належного християнського поховання. 

    А 10 березня 2013 року, у неділю м'ясопусну, про Страшний суд, настоятель храму протоієрей Олександр  звершив Божественну літургію та зве ... Читати далі »
Просмотров: 480 | Добавил: apostol | Дата: 11.03.2013

Нам не треба позбавляти себе благ, які можуть бути корисними для ближніх. Власність — це те, чим володіють, і блага є ті, які є добрими і яких Бог приготував на благо людей. Вони лежать під рукою і придатні як певний матеріал або засіб для добра тих, які знають, як ним розпоряджатися. Якщо використовувати вміло, тоді інструмент майстерний. Якщо ж бракує майстерності, тоді він насолоджується своєю неприродністю, хоч і ненавмисно. Багатство є таким самим засобом. Можеш використовувати його справедливо, і воно служитиме справедливості. Якщо ж хтось використовуватиме його несправедливо, знайдеш його на службі несправедливості. Отож за природою багатство має служити, а не керувати. Не можна покладати відповідальність на те, що само по собі не є ані добром, ані злом, але радше на того, хто може використовувати його добре або погано, залежно від того, який вибір він робить. Мова йде про розум людини, яка сама по собі має свобідну волю і самостійну владу по ... Читати далі »
Просмотров: 506 | Добавил: apostol | Дата: 09.03.2013

   15 лютого Православна Церква відзначає свято Стрітення Господа нашого Ісуса Христа, одне з найбільших свят Православної Церкви. Сьогодні, протоієрей Олександр Цісар відслужив у храмі Божественну Літургію.
 Священику співслужило духовенство храму та церковний хор.
Після закінчення Літургії  настоятель храму протоієрей Олександр виголосив повчальну проповідь про   значення свята, звершив чин освячення свічок, привітав парафіян та усіх присутніх  з нагоди  свята .
Просмотров: 427 | Добавил: apostol | Дата: 16.02.2013

14 лютого мільйони людей у всьому світі святкують «День закоханих» або ж «День святого Валентина». Проте багато з них не знають справжньої історії походження цього свята, яке прийшло до нас ще із язичницьких часів.

За легендою святий Валентин був священиком у Римі за часів імператора Клавдія ІІ Готського (III ст. від Р. Х.). Войовничий імператор Клавдій нібито вважав, що сім'я заважає солдатам воювати за імперію і видав едикт, яким забороняв воїнам одружуватися. Валентин, незважаючи на цей указ, продовжував таємно вінчати всіх охочих. За це його заарештували й ув'язнили під охороною офіцера, прийомна донька якого була сліпою. Священик оздоровив її, після чого навернув у християнство батька й цілу родину. Довідавшись про це, імператор наказав відтяти йому голову, що і сталось 14 лютого. Але Православному календарі цього дня згадуються лише святі Трифон, Перпетуя, Сатир, Ревокат, Сатурніл, Секунд, Феліцитата, Петро та Вендиміан.

Правдивим в цій ... Читати далі »
Просмотров: 447 | Добавил: apostol | Дата: 14.02.2013

   Сьогодні, 19 січня,  Свята Православна Церква святкує Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. Очолив Божественну Літургію настоятель Петропавлівської церкви благочинний Кам"янець-Подільського району УПЦ (Київського патріархату) протоієрей Олександр. Йому співслужило духовенство храму. Церковний хор разом з священником ,служителями храму та прихожанами з духовним настроєм виконував святочні піснеспіви Богоявлення та славлення.

Після Євангельського читання отець-протоієрей Олександр у своєму натхненному благовісті розкрив догматичний зміст великого двунадесятого свята Хрещення Господнього, а також розповів про духовне значення цієї події в житті кожного християнин ... Читати далі »

Просмотров: 408 | Добавил: apostol | Дата: 19.01.2013

   Напередодні свята Богоявлення,18 січня, протоієрей  Олександр,  настоятель храму Петра і Павла, відправив  Божественну Літургію.  Розпочалося святкове богослужіння  за уставом Великою вечірнею з  читанням уривків з  Євангелія, в яких описується подія хрещення Ісуса  Христа в  річці Йордан та Богоявлення. 
  Після закінчення літургії священник звершив чин Великого  освячення  води , привітав усіх зі святом та окропив  присутніх освяченою водою.

Просмотров: 400 | Добавил: apostol | Дата: 18.01.2013

  14 січня православна церква святкує Найменування Господнє та св.Василя арх. Кесарii Кападокiйської.
 З нагоди свята i закiнчення церковного року, отець-благочинний Олександр, вiдправив Божественну лiтургiю, яка закiнчилася молебном на новий рiк,  щадруванням парафiян i засiванням настоятеля на добрий i щедрий новий рiк.
  Напередодні, 13 січня 2013 року, у неділю після Різдва Христового, протоієрей Олександр очолив урочисте святкове богослужіння та  виголосив проповідь на тему Євангельського читання.
Після Божественної Літургії настоятель храму святих апостолів Петра і Павла завершив богослужіння чином славлення, перед іконою Різдва Христового, під час якого духовенство проспівали тропар і кондак свята, а також  iменниникiв привiтали многоліттям.

Просмотров: 490 | Добавил: apostol | Дата: 14.01.2013

« 1 2 ... 4 5 6 7 »
КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ
НАШІ ДРУЗІ
ГАЛЕРЕЯ
КОНТАКТИ
ТЕЛЕФОН: (03849)22434 Email: apostol-12@ukr.net
АДРЕСА
302301 м. Кам"янець-Подільський
вул.Татарська,9
Location in google Maps